Aktivnosti u „Mjesecu zaštite od požara“

4. Zagrebačka vatrogasna utrka
29. svibnja 2022.

Mjesec svibanj je „Mjesec zaštite od požara“ kojeg vatrogasci u Republici Hrvatskoj svake godine obilježavaju nizom preventivnih i operativnih aktivnosti.

Sprovedene aktivnosti u Mjesecu zaštite od požara- drugog dana mjeseca svibnja, izvršilo se postavljanje plakata osmišljenih od strane Zapovjedništva društva s jasnom porukom sumještanima, „ VAŠA SIGURNOST JE NAJVAŽNIJA“.

– 03. svibnja, povodom Mjeseca zaštite od požara ispred Vatrogasnog centra Kneginec u prigodnoj svečanosti otkriven je i blagoslovljen kip svetog Florijana kojeg štujemo kao zaštitnika vatrogasaca.

– 04. svibnja, već po ustaljenoj tradiciji članice i članovi DVD-a Kneginec Gornji prigodno su obilježili Dan vatrogasaca i blagdan svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca zajedno s vatrogasnim društvima iz sastava VZO Gornji Kneginec

– 06. Svibnja, djeca „Dječjeg vrtića Bubamara“ iz Gornjeg Kneginca, povodom obilježavanja Mjeseca zaštite od požara i blagdana svetog Florijana posjetila su vatrogasce u Vatrogasnom centru Kneginec.

– 19. svibnja, očistili smo alternativni izvor vode Korečkovec

– 21. Svibnja, organizirali smo u Vatrogasnom centru Kneginec savjetovanje mještana o protupožarnoj preventivi u kućanstvu.

– 23. svibnja, sudjelovali smo u nenajavljenoj provjeri intervencijske spremnosti dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Općine Gornji Kneginec, koju je zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Gornji Kneginec Vjekoslav Vugrinec u suradnji s VOC-om JVP Varaždin sproveo, kako bi se utvrdila sposobnost operativnih članova vatrogasnih postrojbi da reagiraju u slučaju požarnih i inih ugroza.

– 26. svibnja, izvršili smo kontrolni pregled hidranata na području Gornjeg Kneginca, Turčina, Malog i Dugog Vrha. Ukupno je provjerena ispravnost na 154 hidranta, 70 nadzemnih i 84 podzemna

– 29. Svibnja, u Mariji Bistrici održano je 23. hodočašće vatrogasaca u Svetište Majke Božje Bistričke.Na rečenom hodočašću, sudjelovalo je i 11 vatrogasaca DVD-a Kneginec Gornji koji su u tom marijanskom svetištu skupili novu duhovnu snagu za nastavak djelovanja u vatrogasnoj službi.