DVD KNEGINEC GORNJI NA SAJMU „VESELI KNEGINEC“

Održan event Preventiva u kućanstvu
15. srpnja 2023.
Djeca iz vrtića „Bubamara“ posjetila vatrogasce
3. svibnja 2024.

U subotu, 04. studenog 2023. godine svoj doprinos sajmu tradicijske baštine „Veseli Kneginec“ dali su i članovi DVD-a Kneginec Gornji s ciljem promicanja vatrogastva u Knegincu. Sajam je održan u športskoj dvorani OŠ Kneginec u organizaciji Općine Gornji Kneginec i TZ Općine Gornji Kneginec.

Tom prilikom su članovi društva mnogobrojnim posjetiteljima tradicijskog sajma usmeno izlagali o protupožarnoj preventivi s naglaskom na zaštitu kuća od požara postavljanjem detektora dima, ugljičnog monoksida i propan butan plina koji svi zajedno bežičnom Wi-Fi vezom šalju upozorenje o pojavi plina i dima u kući na vaš pametni telefon.

Pripremila se i požarna kuća kako bi se lakše posjetiteljima prezentiralo širenje dima i  požara po prostorijama kuće ako se ne zatvaraju vrata prostorija.

Prezentirao se  i sprej Fire Delete za početno gašenje požara, protupožarna deka za prekrivanje požara ulja u  tavi u kuhinji te vatrogasni aparati za gašenje prahom. Uz rečeno su se istovremeno dijelili i letci s protupožarnim porukama.

U sklopu narečene manifestacije nastupala je i ekipa Društva u natjecanju kuhanja gulaša u kotliću pod nazivom Vatreni kotlić gdje se natjecalo 20 ekipa. Isti su se dobrano potrudili i vrhunski ga pripremili.

Radi njegovanja tradicije vatrogastva važno je sudjelovati na manifestacijama ovakovog tipa, ali i iz razloga očuvanja opstojnosti DVD-a Kneginec Gornji.