Vatrogasci za Kolibriće – Zagreb Firefighter Stair Challenge

Četiri adventske svijeće – nada, ljubav, radost i mir
28. studenoga 2021.
ZAGREB ADVENT RUN 2021
12. prosinca 2021.

Danas, 04.12.2021.godine tri člana DVD-a Kneginec Gornji Kristijan Benčić, Igor Cvek i Davorin Cvek  sudjelovali su u kategoriji Open u Humanitarnoj akciji za Kolibriće u virtualnom izdanju Zagreb Firefighter Stair Challenge – 2021. koju su članovi  društva istrčali i ove godine u drugačijem tonu zbog epidemiološke situacije.

Umjesto otrčanih 666 stepenica u zagrebačkoj poslovnoj zgradi od 31 kat, vatrogasci su ovaj put svoju spremnost provjeravali na poznatom, domaćem terenu.

Tako smo ove godine utrku s zadanim parametrima  istrčali na stepenicama koje se nalaze u Vatrogasnom centru Kneginec. Na ovaj način još jednom smo pokazali velika srca vatrogasaca, za naše male Kolibriće.  

Na pitanje „Zašto baš Kolibrići?“, vatrogasci su spremno odgovorili „jer su to mali, ali ipak veliki borci, zato jer su to oni koji se bore kroz vatrenu stihiju života“.

Većina djece ne može govoriti, kretati se, disati samostalno i ovisna su o aparatima koji ih održavaju na životu i 24-satnoj roditeljskoj skrbi. Nažalost, neki Kolibrići izgubili su bitku za svoj život.

Ne sumnjamo da će ovaj prihod pomoći u nabavci svega onoga što im je potrebno „da pogase rasplamsale požare u svojim životima“.